Stockholm Vatten och Avfall renar avloppsvatten och sköter om stockholmregionens sjöar. Sammanlagt har man 580 anläggningar som utgör ett stort finansiellt och socioekonomiskt värde. Idhammars Jonas Åkerlund har arbetat som konsult hos organisationen. Uppdraget bestod i att öka Stockholm Vattens förmåga att strategiskt och systematiskt förvalta tillgångsbeståndet.

I projektet lades stor vikt på bland annat implementering av informationssystem, informationshanteringsrutiner, arbetssätt och processoptimering. För att lyckas med utvecklings- och uppföljningsarbetet tydliggjordes också den övergripande vision och de mål som verksamheten ville uppnå.

Nu har organisationen nått dit de ville och i den här artikeln kan du läsa hur Stockholm Vatten själva beskriver känslan av att ”gå från en lappa och laga-verksamhet till Sveriges bästa underhållsverksamhet i kommunal regi”. Det är otroligt roligt när vi kan vara med och bidra till sådana här resultat!

Läs artikeln här intill eller öppna den högre upplösning här. 

Strategisk Underhållsstyrning inom Vatten & Avlopp

-Du har väl inte missat att vi har en tvådagarsutbildning i mars, för just dig som arbetar med strategiska drift- och underhållsfrågor inom vatten och avlopp? Välkommen in på kurssidan för att läsa mer!