Välkommen Karl Stavaeus, ny Seniorkonsult på Idhammar!

Sedan ca en månad är Karl Stavaeus, Seniorkonsult på Idhammar, verksam på Rottneros Bruk i Rottneros. Karl är civilingenjör från KTH och EFNMS-certifierad underhållsledare. Han har gedigen erfarenhet från chefsbefattningar inom process- och tillverkningsindustrin samt infrastruktur och är dessutom aktiv inom scouterna.

”Rottneros är ett av världens ledande specialistföretag inom utveckling och produktion av massa. Vid Rottneros Bruk tillverkas mekaniska massor av de två kategorierna CTMP och slipmassa. Massorna finns i ett 25-tal olika produktvarianter med olika egenskaper och utgör cirka 45 procent av koncernens produktion. Produktionen 2018 uppgick till 174 000 ton per år, vilket gör bruket till en av Europas största producenter av mekanisk avsalumassa.” (rottneros.se)

Uppdraget innebär att leda en underhållsorganisation om ca 20 medarbetare, leda projekt och reinvesteringar samt bedriva underhållsutveckling. Karl berättar:
– Det är ett spännande uppdrag där gammal och ny teknik blandas och en mycket stor kompetens finns i organisationen, mycket kring hur utrustningarna är byggda och fungerar.
– Vi är en liten organisation med begränsade resurser vilket också ställer krav på flexibilitet och effektivitet i det vi gör.

Än en gång välkommen till Idhammar, Karl! Det är riktigt kul att ha dig ombord.  

Karl_stavaeus_Rottneros

Resursförstärkning

Att ha rätt kompetens och rätt resurser vid varje givet tillfälle i ett företags utveckling är svårt. Resursförstärkning är en flexibel och kostnadseffektiv lösning, att temporärt hyra in resurser med rätt kompetensprofil för de uppgifter som måste lösas. Klicka dig vidare för att läsa mer om resursförstärkning!