Vi är otroligt glada över att få presentera ett till nytt ansikte hos oss. 
Henrik Borup, välkommen till Idhammar! 

Sedan ett drygt år tillbaka har Henrik Borup varit verksam som underhållsteknisk chef samt sedan ett par månader tillbaka även ansvarig för inspektionsavdelningen på siten känd inom olja- och energisektorn.

Henrik har lång erfarenhet från ledande befattningar inom automotive och tillverkande industri, både inom underhåll och projektorganisationer. Han har ett starkt ledarskapsfokus inom framförallt teknikorienterade organisationer och är van att arbeta med förändringsledning och processeffektivitet. 

Henrik om ledarskap:

      – I dagens organisationer fungerar det inte att vara som den gamla ”chefsingenjören” som kan allt och detaljstyr i command and control-anda. Nyckeln i dagens komplexa organisationer och krävande arbetsmarknad är att få människor att utvecklas med sina uppdrag. Då behöver man lyssna av och ha fokus innan man lägger pusslet. Och framförallt att man vågar ta sig tid, förändringar tar tid att arbeta igenom på olika nivåer om de ska hålla.”

På siten produceras främst Bitumen som används till exempelvis vägbeläggning och produkter som takpapp. Vidare har man världens bredaste utbud av transformatoroljor, är ledande inom industriell smörjolja, smörjfett samt tillverkar även oljor till däck och gummi.

I uppdraget ingår att leda organisationens discipliningenjörer och inspektionsingenjörer. Dessa grupper är ansvariga för bland annat underhållsberedning, förvaltning och utveckling av underhållssystem, driftsäkerhet, utveckling av underhållsstrategier och metoder, reinvesteringsplaner, mekanisk integritet, kontroll & inspektionsprogram.

Henrik om uppdraget:

     – Det är en spännande process i en verksamhet med högt anläggningsvärde. Organisationen är ingenjörstung med hög kompetens och lång samlad erfarenhet.

Det här är ju en process med höga temperaturer och tryck som ställer höga krav på säkerhet och utrustningens integritet. En av utmaningarna är just att arbeta med effektivisering av arbetsprocesserna och samtidigt bibehålla eller stärka säkerheten. Jag tror att jag kan bidra med min erfarenhet av metoder, strategier och LEAN.

Varmt välkommen till Idhammar, Henrik!