Planering och schemaläggning 2
Steget från att planera löpande jobb till att planera mer komplicerade arbeten som stopp med flera yrkesgrupper, fler tekniker än vanligt, utökad säkerhet, krav på stopptid och att man kan starta enligt plan ställer ytterligare krav på planering än den vanliga löpande planeringen. Är det dessutom ett årligt stopp blir skillnaden oftast ännu större. Kursen syftar till att lära sig en arbetsmetodik för stopplanering och planering av större underhållsarbeten, som förutom ett effektivt stopp även medför förbättrad driftsäkerhet, genom att samla in behoven systematiskt och ta ett helhetsgrepp på säkerhet, ekonomi, teknik, stopptid och planering för att säkra ett fungerande genomförande.
Ladda gärna ner kursbladet genom att klicka här!
Kursinnehåll:
- Översiktlig genomgång av metodiken
- Genomgång förberedelsebehov med övningar och möjlighet till anpassning till sitt eget företag
- Hantering av administration och ledning av stoppet
- Genomgång av planeringsfas med övningar
- Genomförandefas med många praktiska tips tex med entreprenörshantering och hur man har koll på att stoppet fungerar som det är tänkt
- Uppföljning av stoppet och hur man bygger in erfarenheter och förbättringar till nästa tillfälle
Utbildningen genomförs som en tre dagar lång klassrumsutbildning. Vi varvar föreläsningar med diskussioner, grupparbeten och praktiska övningar. Först förberedda övningar sedan arbete med egna exempel. Därför är det viktigt att deltagarna har med sig ett eget exempel till kursen.
Kursledare: Tage Bengtsson och Robert Gink